Aanpassingen regelsysteem

Hey awesome LARPers,

Het hoofdevent komt langzaamaan in beeld en de organisatie is hard bezig geweest om een nieuw regelsysteem uit te schrijven. Deze is opgedeeld in 3 delen.

Spreukenboek 2.2

Classes & skills 2.2

basis regels en kennis.docx

De aanpassingen in het regelsysteem staan hieronder

Patchlist 2.1 > 2.2

Versie 2.1 van deze regels werd gebruikt voor het Runelands event “a new beginning” dat plaatsvond op september 2017. Buiten wat algemene wijzigingen in stijl en indeling vind je hieronder de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van versie 2.1:

 1. Het regelboek is nu opgedeelt in 3 wat kleinere regelboekjes, dit zodat het een stuk overzichtelijker gaat zijn. Eén regelboek voor alle algemene regels en kort de skills met hun XP kosten. Eén voor de volledige uitleg van de classes en skills. En één voor apart alle magische spreuken en de werking hiervan en info over het gebruiken van magie zelf.
 2. Subdue is niet meer de basis skill voor de weaponspecialist.
  Deze is vervangen door knives & daggers. Spelers die subdue aangekocht hadden krijgen nu automatische de skill knives & daggers hiervoor in de plaats. Als je de skill knives & daggers had krijg je hier je 15XP voor terug om opnieuw te besteden.
 3. Subdue is nu een algemene call die ieder character kent en kan gebruiken.
 4. Er is nu een leermeester systeem. Iedere persoon die een skill kent kan van deze skill de leermeester zijn en deze aan een andere speler leren. Voor ieder half uur dat je hiermee bezig bent krijgt de leerling 3 XP korting op skill in de aankoop. Als je dit gaat doen met je het van te voren aangeven bij de HQ en als leermeester kan je maximaal aan 2 leerlingen tegelijk iets leren.
 5. Voor de volgende skills zijn de XP kosten veranderd:
  NB: als skills die je al hebt goedkoper zijn geworden dan krijg je de het verschil in XP kosten terug, als ze duurder zijn geworden dan houd je de skill gewoon en hoef je niks bij te betalen.

Weapon specialist

  1. “Knife throwing” van 20XP naar 15XP
  2. “Piercing knife” van 29XP naar 23XP
  3. “Disarming blow” (zwaard) van 23XP naar 26XP
  4. “Two-handed weapons” van 21XP naar 19XP
  5. “Powerful strike” van 23XP naar 20XP
  6. “Precise shot” van 21XP naar 18XP
  7. “Power shot” van 29XP naar 23XP
  8. “Balance” van 15XP naar 25XP
  9. “Brave” van 26XP naar 30XP
  10. “Dodge” van 17XP naar 22XP
  11. “Ambidex” van 21XP naar 17XP
  12. “Shield” van 21XP naar 15XP
  13. “Last breath” van 32XP naar 35XP
  14. “Crushing blow” van 23XP naar 30XP
  15. “Armour expert” van 21XP naar 24XP

Scout

  1. “Expert herbalism” van 32XP naar 28XP
  2. “Better alchemy” van 21XP naar 25XP
  3. “Expert toxicology” van 32XP naar 28XP
  4. “Better poison brewer” van 21XP naar 25XP
  5. “Better hunting” van 25XP naar 20XP
  6. “Expert hunting” van 31XP naar 26XP
  7. “Eagle vision” van 34XP naar 30XP
  8. “Pickpocket” van 16XP naar 22XP
  9. “Doctor” van 29XP naar 20XP
  10. “Shadow walker” van 27XP naar 32XP

Worshipper

  1. “Wealth” was voorheen verdeeld in de stappen 13-18-23-28-33 en 38 XP en is nu verlaagd naar 13-16-19-22 en 25 XP.
  2. “Merchant” was voorheen verdeeld in de stappen 15-20 en 25XP en is veranderd naar vaste kosten van 20XP. De skill geeft standaard 50% korting waar dit voorheen langzaam meer werd. Als je deze skill hebt neem dan contact op met HQ.
  3. Alle priest skills zijn van 25XP naar 20XP gegaan.
  4. Alle high priest skills zijn van 35XP naar 30XP gegaan.

Mage

  1. “Scribe” van 19XP naar 12XP
  2. “Scroll writer” van 32XP naar 35XP
  3. “Extra mana” was voorheen verdeeld in de stappen 18-23-28-33 en 38XP  nu verlaagd naar 14-18-22-26 en 30 XP.
  4. “Runic magic” van 19XP naar 25XP
  5. “Runic enchanting” van 31XP naar 35XP
  6. “Efficient writer” van 27XP naar 22XP

 

 1. XP mag niet standaard van dode characters afgepakt worden. Als je character overleden is lever je de XP die je character had in bij de HQ.
 2. Calls zijn in het Engels, voorheen stond “Dubbel” als enige in het Nederlands, dat is nu dus “Double”, “Ontwapen” is nu overal “Disarm”.
 3. De spellfocus is duidelijker uitgeschreven zodat die niet meer over het hoofd gezien wordt en de magiërs hier gebruik van gaan maken.
 4. “Disarming blow” voor met als voorwaarde ‘staf’ is hernoemd naar “Staff tricks” zodat deze er niet meer dubbel in staat. Het effect blijft hetzelfde.
 5. De regel van dat je na een nacht slapen geen HP terugkrijgt is aangepast naar dat je na een nacht goed slapen wel je HP terug krijgt. Je krijgt dan weer volledig al je HP terug mits je karakter ook ic een goede nachtrust heeft gehad en alle eventuele open wonden verbonden zijn als je gaat slapen.
 6. De werking van de call rage is aangepast, voorheen kon je in rage de eerste klap negeren en een fear gebruiken, dit kan niet meer. Nu krijg je 2 extra HP en ben je immuun voor de call ‘fear’. Daar aan toe te voegen val je met een rage iedereen aan in je gezichtsveld in een blinde woede. Lees deze call goed door van tevoren om de exacte verwoording goed te hebben.
 7. De call ‘duel’ is aangepast, nu mag je het gevecht nog steeds niet weigeren maar iemand mag zich wel bemoeien met het gevecht. Het is alleen wel zo eervol om dit niet te doen.
 8. De specificaties voor de scrolls wordt aangepast. Je kan nu niveau 2 spreuken aankopen zonder de scroll daarvoor te hebben. Alle voor de niveau 3 spreuken heb je nog scroll nodig om die te kunnen gebruiken. Scrolls kan je alleen leren als je de skill scribe ook hebt. En als je een scroll vind voor een niveau 1 of 2 spreuk kan je die gebruiken om 50% minder XP te betalen voor de spreuk en wordt hij dus goedkoper in de aankoop. Je hebt dan nog wel steeds de skill scribe nodig, dit staat nu ook vermeld bij de skills zelf.
 9. Je kan met ambidex nu ook een wapen vasthouden en daarnaast ook een spreuk gebruiken. Als je dus geen ambidex hebt en je wil een spreuk gebruiken heb je daar beide handen voor nodig en kan je dus geen wapen vasthouden.
 10. de skills rage en frenzied rage zijn in naam aangepast naar battle cry en war cry. het effect van de skill is hetzelfde gebleven.
 11. De skill last breath is aangepast van 2 keer per dag naar 1 keer per dag.
 12. De skill surgery is aangepast. Voorheen genas je iemand over een lange periode en nu is het na 5 min behandelen gewoon 2 HP genezing en je kan er een fatal mee oplappen.
 13. De skill cure illness is toegevoegd, met deze skill kan je ziektes genezen en een speciaal antigif maken die de call poison geneest.
 14. De skill crafting is herschreven zodat het beter te begrijpen is wat de gedachten achter de skill is en wat de werking ervan gaat zijn.
 15. onder de skill touched by the god is nu duidelijk neer gezet dat genezings magie daar ook onder valt om te gebruiken naast de andere goden magie spreuken. Ook heb je niet langer de skill scribe nodig om de scrolls voor goden magie of genezings magie te kunnen begrijpen en gebruiken.
 16. De skill merchant heeft nu als voorwaarde wealth. Ook is wat verder uitgeschreven dat je bij je handelscontacten kan vragen om specifieke goederen.
 17. Het effect van de high priest van mores en amadis zijn verwisselt. En het opstaan uit de dood vanuit de high priest of mores gebeurt nu nog maar met 1 HP in plaats van 3 HP.
 18. Er is bij channel mana toegevoegd dat het nu specifiek alleen kan als het vrijwillig gebeurt.
 19. Bij de skill ritual breaker is ook toegevoegd dat je nu zelf waar je dat graag wil een eigen sterke rituele barrière kan creëren.
 20. De rune spreuk dispel magic wordt aangepast. Je kan hem nu zo vaak op een dag gebruiken als je er mana voor hebt, en als je de magie wil dispellen kost dit nu niet mee 6 mana maar de helft van de mana kosten die aan voor de magie zelf is gebruikt (naar boven afgerond).
 21. Bij de skill free spell is nu toegevoegd dat je dat kosteloze spreuk 2 keer kan gebruiken als dit voor een niveau 1 spreuk is.
 22. Er zijn een aantal aanpassingen in de spreuk gemaakt, de lijst van aanpassingen staat hieronder. Ook stonden een aantal calls nog verkeerd in de spreuk beschreven, deze zijn nu aangepast zodat ze overeenkomen met de algemene calls.
 1. De spreuk thorn shot doet nu ‘1 direct trough’ in plaats van ‘1 direct’.
 2. De zielen magie spreuk soul strike is vervangen door een nieuwe niveau 2 spreuk ‘create minor undead’. En de spreuk ‘fearfull illusion is dan een niveau 1 spreuk geworden.
 3. De tijds duur van de spreuk clear mind is verlengt van 5 minuten naar 15 minuten.
 4. De spreuk blood arrow doet nu in plaats van de call ‘2 direct’ nu ‘2 direct through’.
 5. De mana kosten van de spreuk forget is omlaag gegaan van 4 mana naar 2 mana.
 6. De mana kosten van de spreuk sleep is omlaag gegaan van 3 mana naar 2 mana.
 7. De spreuk raging tones is in tijdsduur verkort van 5 minuten naar 3 minuten en in mana verlaagd van 4 mana naar 3 mana.
 8. De spreuk fearfull illusion hoef je nu niet meer 5 minuten lang iets voor te spelen maar nu maar 1 minuut.
 9. De spreuk ward kan je nu ook op iemand anders gebruiken

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© Shieldbrothers 2020