Runelands update 30-9-2020

Lieve deelnemers,

 

Zojuist hebben wij met de organisatie vergaderd, naar aanleiding van de annulering van ons evenement in oktober. Wij weten niet wanneer we weer een evenement kunnen houden, en hebben daarbij besloten intern een re-organisatie te houden. Hierbij zal Joshua van Dijk stoppen als organisator.

Dit betekent dat wij in iedere geval niet de optie willen aanbieden om het ticket te bewaren tot een volgend evenement, immers, we kunnen niet met zekerheid zeggen wanneer het volgende evenement zal zijn.

Wel willen wij iedereen vragen om een mail te sturen naar secretaris.runelands@gmail.com, met als onderwerp ‘Restitutie inschrijfgeld [naam]’. Vergeet niet je rekeningnummer te vermelden. Geef ook aan of je je inschrijfgeld terug wilt hebben, of dat je het (deels) wilt doneren aan de vereniging.

Deze mail sluit op 23 oktober, zorg dus dat je voor die tijd gereageerd hebt, dan weten wij hoeveel we aan iedereen terug moeten betalen. Op 26 oktober versturen wij in een keer de betaling aan iedereen, dat houdt het voor ons overzichtelijk.

Let op: Als wij geen rekeningnummer door hebben gekregen via deze mail, kunnen wij ook geen geld terug storten!

Na 26 oktober vergaderen wij weer, om een definitieve keuze te maken over waar ons evenement heen gaat. Dan horen jullie meer.

 

Tot die tijd, stay awesome!

Update: aanscherping Coronamaatregelen 28-09

Lieve deelnemers,
Tot ons groot verdriet moeten wij jullie laten weten dat wij het evenement in Oktober niet door kunnen laten gaan. Met de aangescherpte maatregelen is er een maximum van 40 deelnemers ingesteld. En hier kunnen wij helaas geen evenement op draaien. Ook vinden wij het niet verantwoord om het evenement op kleinere schaal door te laten gaan.

Dit betekent natuurlijk dat je als deelnemer recht hebt op restitutie van je inschrijfgeld. (in andere woorden je geld terug) Wij willen iedere deelnemer die zich hierop wil beroepen vragen een mail te sturen naar secretaris.runelands@gmail.com, met als onderwerp ‘Restitutie inschrijfgeld [naam]’.
Zet in de restitutiemail ook je rekeningnummer!

Op de datum van het evenement (23 oktober) sluiten wij deze mail sluiten en uiterlijk maandag 26 oktober willen wij iedereen terugbetaald hebben.
Het spijt ons dat we iedereen teleur moeten stellen, wij hadden zelf ook enorm veel zin in het evenement, en zullen jullie missen!

We zullen jullie verder op de hoogte houden van ontwikkelingen. En zullen op korte termijn hier met organisatie ook over vergaderen.

Stay awesome -De Runelands orga

Event update / IC post

Hallo lieve larpers,

Er is nu veel ontwikkeling rond het corona virus en de maatregelen hiervoor in Nederland. Het lijkt er steeds meer op dat verschillende LARP organisaties binnenkort weer evenementen mogen houden. En dit geldt natuurlijk ook voor ons. Dit is nog niet definitief, maar het lijkt al de juiste kant op te gaan. Dit geeft goede hoop dat we in oktober ons event gewoon door kunnen laten gaan. We houden jullie op de hoogte als we meer zekerheid hiervoor hebben. En wat de eventuele extra maatregelen zijn die we op het event moeten nemen.

Ook is er vanuit spelers initiatief weer iets gaafs geschreven om op het event spel mee te kunnen maken. Nadat je in Yarlan bent wakker geworden zie je, onderweg naar je ontbijt in de taverne, iets nieuws op het omroepbord geprikt. Deze is door het zelfde karakter als het vorige bericht geschreven.

Mocht je nou ook zo iets gaafs willen schijven staat je dat natuurlijk altijd vrij en kan je bij mij persoonlijk terecht als je hier vragen over hebt.

Tot op het event en stay awesome!

PROPAGANDA CALEDOR RUNELANDS versie 2

Teaser van speler

Hallo lieve larpers,

Met dank aan het schrijf werk van een speler hebben jullie een extra teaser voor komend event. In het spel zal deze ook terug te vinden zijn aan het mededelingen bord bij de taverne. Deze is door het karakter zelf geschreven en ik hoop dat jullie hem net zo gaaf vinden als wij.

Tot op het event en stay awesome!

Corona-update

Hallo lieve LARPers,

Zoals al een beetje ingeschat kan worden, moeten wij ook slecht nieuws leveren. Wij hebben dit jaar ook maar 1 evenement. Dit evenement valt het weekend van 23-25 oktober.

Het evenement van oktober zal gehouden worden op een van onze oude terreinen, het Gustaaf Adolf scouting terrein te Oostloo 8, 8084 PK t’Harde.

Het evenement wat wij potentieel wilden plaatsen rond juli, moeten wij laten vallen. Dit is omtrent een moeilijk te regelen terrein en natuurlijk Covid-19. Wij als organisatie vinden dit erg spijtig te moeten mededelen. Vanuit de gehele organisatie willen wij voor het late melden daar ook onze excuses voor aanbieden. Wij hebben ons best gedaan zo snel mogelijk alles rond te krijgen, maar is ons niet gelukt. Daarin opnieuw, onze oprechte excuses.

Daarnaast zullen de inschrijvingen voor het evenement in oktober snel opengezet worden, dus gelieve de website en facebookpagina in de gaten te houden. Bovendien gaan we onze stinkende best doen om het evenement in oktober, ons beste evenement te maken.

Om toch alvast een idee te geven waar we heen willen met het evenement, zullen wij binnenkort kleine samples uitgeven zoals een teaser.

Tot in oktober, stay healthy and stay awesome.

Het orga team Runelands.

Update regelsysteem

Hey awesome LARPers,

Het hoofdevent komt langzaam aan in beeld en de organisatie is hard bezig geweest om een nieuwe patch van het regelsysteem te schrijven.
In deze lijst kan je alle updates vinden:

Wijzigingen ten opzichte van 2.2 naar 2.3

Versie 2.2 van deze regels werd gebruikt voor het Runelands event #2 (fixing the town) en #3 (dark dealing). Hieronder staan de wijzigingen die gemaakt zijn voor de nieuwe versie van het regelsysteem. 

 1. Alle skills die je 1 keer per gevecht kon gebruikten zijn veranderd naar 2 keer per dag.
 2. Van de skill ‘Ambidex’ is de voorwaarde verandert: dodge naar Onehanded weapons.
 3. De skill ‘expert smith’ is niet langer vaker aan te kopen.
 4. De skill ‘extra blow’ zorgt er nu voor dat je alle gevechtsskills die je 2 keer per dag kan gebruiken een extra keer kan gebruiken. Dit ongeacht welke skills je hebt en hoeveel je er hebt. Dus als je er meerdere hebt kan je beide skills een extra keer gebruiken en hoeft dus niet langer meer 1 te kiezen.
 5. Bij alle magische spreuken die schade doen is de call ‘magic’ in het effect toegevoegd als die er niet al bij stond.
 6. De barden magie spreuk ‘confuse’ is vervangen door de nieuwe spreuk ‘damaging song’. Deze spreuk doet in plaats de call ‘confuse’ de call ‘2 direct magic’.
 7. De schaduw magie spreuk ‘mist eyes’ is vervangen door de nieuwe spreuk ‘Shadow slice’. Deze spreuk doet in plaats van de call ‘blind’ de call ‘1 direct magic through’.
 8. De genezings magie spreuk ‘stabilising touch’ is vervangen door de spreuk ‘cure disease’. Deze spreuk geneest een simpele ziekte in plaats van de call ‘stabilise’.
 9. Nieuwe skill ‘teacher’ zijn toegevoegd voor 20XP bij de worshipper class.
 10. Nieuwe skill ‘cantrips (lvl 0 spells)’ zijn toegevoegd voor 20XP bij de mage class. 
 11. De nature magic spreuk ‘bear’s strength’ is verlaagd in manakosten van 3 naar 2 mana.
 12. De blood magic spreuk ‘blood puppet’ is verlaagt in kosten van 6 HP naar 4 HP
 13. Voor de barden magie spreuk ‘raging tones’ is de entertain tijd verlaagd van 3 minuten naar 2 minuten. 
 14. Voor de genezings magie spreuk ‘clear body’ is verlaagt in manakosten van 3 naar 2 mana.
 15. Er is een extra effect voor de mage class level skill ‘free spell’ bij gekomen. Naast een spreuk zonder manakosten te gebruiken heeft deze spreuk ook geen cooldown.
 16. Er zijn 12 preset karakter sheets toegevoegd. Deze zijn voor nieuwe spelers die gemakkelijk een karakter willen maken en daarvoor een van te voren ingevulde karakter sheet preset willen gebruiken. 
 1. Voor de volgende skills zijn de XP kosten veranderd:
  NB: als skills die je al hebt goedkoper zijn geworden dan krijg je de het verschil in XP kosten terug, als ze duurder zijn geworden dan houd je de skill gewoon en hoef je niks bij te betalen.Weapon specialist
 1. “Powerfull blow” van 23xp naar 18XP 
 2. “Powerfull strike” van 20xp naar 17xp
 3. “Disarming blow” van 26xp naar 20xp 
 4. “Precise blow” van 23XP naar 18xp     
 5. “Staff tricks” van 25xp naar 20xp
 6. “Power shot” van 23xp naar 18xp   
 7. “Dodge” van 22xp naar 25xp   
 8. “Heavy armor” van 26xp naar 16xp 
 9. “Intimidate” van 21xp naar 18xp
 10. “Extra blow” van 19xp naar 25XP 

Scout

 1. “Tracking” van 19xp naar 15xp
 2. “Collector” van 23xp naar 30xp
 3. “Brewer” van 21xp naar 27xp

Worshipper

 1. “Royal blood” van 20xp naar 25xp
 2. “suggestion” van 26xp naar 24xp

Mage

 1. “Identify magic” van 17xp naar 20xp

De inschrijvingen zijn open!!!

Beste spelers en figuranten,

Onze inschrijvingen zijn open!!!!!!
Ons nieuwe terrein wordt: Scouting Verbraak Margriet in Harderwijk. Dit is op de strokelweg 6.
Het evenement wordt gehouden op 25 t/m 27 Oktober.
De betaalverzoekjes zullen gaan lopen vanaf begin augustus maar als je je inschrijft dan is jouw plek gereserveerd ?
Schrijf je dus snel in op https://shieldbrothers.nl/inschrijven/

Stay Awesome!

Groetjes, het shieldbrothers team ?

Teaser hoofdevent #3

Hallo lieve larpers, het komende evenement is al over een maand en daarom presenteren wij hier de teaser. Vergeet je niet in te schrijven en te betalen voor 19 Maart, hierna gaan de prijzen omhoog met 10 euro voor spelers en 5 euro voor figuranten. Enjoy!

De avond valt. Het is stil in de bossen. Stiller dan normaal. Eng stil. Af en toe zingt er een vogel, maar het lied wordt steeds snel weer afgekapt. Het is alsof de wind de bladeren niet durft te laten ruisen. Zelfs het kraken van de bladeren onder je voeten lijkt gedempt.

Er is iets mis. Goed mis. Het lijkt alsof er een soort constante spanning in je lichaam is, alsof je een vervelend onderbuik gevoel hebt, alsof je weet dat er iemand op de loer ligt. Naarmate je dieper het bos in gaat wordt het steeds erger.
Achter je hoor je een geluid dat je niet kan plaatsen. Je trekt je wapen en draait je om, maar er staat niks achter je. Toch kun je zweren dat je iets had gehoord.

Heel even wordt alles zwart.

Daarna kun je weer zien. Er staat nog steeds niemand bij je in de buurt. Het bos is nog steeds stil, de zon is misschien een klein beetje verder gezakt. Nog steeds met getrokken wapen kijk je om je heen.

Uiteindelijk besluit je dat de kust veilig is en loop je verder. Een half uur later is het te donker om nog goed te kunnen zien waar je loopt. Je steekt je lantaarn aan en gaat op zoek naar een plek om je kamp op te zetten.

In de verte meen je een open plek te zien. Je loopt er naartoe, maar het lijkt wel alsof hij steeds verder van je af komt te liggen, ondanks dat je er naartoe beweegt, tot hij helemaal uit het zicht verdwijnt.

Verward kijk je om je heen, en je ziet dat de open plek nu achter je ligt. Je begint er weer op af te lopen, maar hetzelfde gebeurt weer. De zon is inmiddels onder. Het moment dat de open plek weer verdwenen is steekt er ineens een wind op, en je lantaarn wordt uitgeblazen.

Plotseling word je door duisternis overspoeld. Overal om je heen hoor je geluiden, geluiden die je eerst niet kon horen, geluiden die steeds dichterbij komen. Dissonante koren van helse geluiden. Je lichaam spant zich steeds verder aan, verder dan je ooit mogelijk had geacht.

Uiteindelijk zijn de geluiden zo dichtbij dat je trommelvlies dreigt te splijten. Je knielt met je handen over je oren, je wapen vergeten op de grond, je mond open, maar schreeuwen kun je niet, je lijkt geen lucht meer je longen in te kunnen krijgen. Door alle geluiden heen hoor je iets dat lijkt op een stem.

“?? ?? ???????????? ??? ???? ??? ???? ??? ?? ?????????? ??????? ??? ?? ???? ????, ??? ?? ?????? ???? ????? ???????. ?? ??? ???, ??? ?? ????? ???? ??? ???? ??? ???????????? ???? ?????? ????? ???? ??? ?? ??????? ??????. ???????? ???????? ???? ?????????? ???? ??? ??????????. ???? ??? ???????? ?? ???? ???? ?? ??????. ?? ??? ?? ???? ????? ???? ??? ????? ??????, ????? ????? ??? ??? ??????? ???? ?????? ?? ????? ????? ??? ?????? ??????.”

Dan is alles ineens voorbij. Je ligt op de grond, op de open plek, buiten adem, en je voelt de koude bosgrond onder je rug. Je wapen ligt naast je, en de lantaarn flikkert kalmpjes.

Een andere stem, volledig anders dan de eerste, komt van veel dichterbij. Je ziet de lichten van een dorp in de verte.

“??????? ??????? ??? ??????,

??? ???-????? ??? ?????? ??? ?? ??????? ?????? ???? ??? ???? ???????? ??????. ???? ???? ??? ?????? ???? ???? ?? ???? ????????. ???? ??? ?? ?????? ??????????? ?? ???? ??????????? ?? ?????? ????????? ???? ??? ?? ????????. ??????? ??? ???? ?????, ??? ?? ???????????? ???? ?? ????????? ?? ?? ???????? ?????????.

??? ??????????? ??? ?? ‘???????? ????????? 12?? ???????’ ??? ?? ????? ?? ?????? ??? ???? ???????? ???? ??? ???????????? ???. ?????? ???? ??? ???? ?? ???? ???? ??? ??????? ??? ??? ??? ??????, ?????? ?? ???? ??? ?? ???? ???????? ????? ????? ???? ??? ????.

???????? ???? ????????. ?? ??? ????? ??? ?????? ???? ??? ??????????, ??????? ??? ?????? ????? ??? ??? ?????? ???????? ??????.

??? ??????????? ???? ?? ????? ??? ?????, ???? ???? ?????? ???? ???? ?????????. ?????? ??? ?????? ??? ???? ??? ??? ????. ?? ????????? ????????? ?????????. ???? ?????!

??? ?? ?????????????? ???????,
???-????? ??? ??????,
????? ??????.”

De tekenen van een beschaving dichtbij.

Schrijf je snel in :-D

Beste larpers,

Over 10 dagen is het alweer 19 maart, en dan is het een maand voor het event. Dit houdt in dat de prijs van het evenement dan omhoog gaat. Voor spelers wordt het dan 70 en voor figuranten wordt het dan 45. Schrijf je dus zo snel mogelijk in.

Stay awesome larpers!