Wat is LARP?

LARP staat voor Live Action Role Playing. Het is een interactief toneelspel van meestal 1 tot 3 dagen dat in dit geval buiten in de natuur wordt georganiseerd. Je speelt dan mee in een door de organisatie bedachte fantasiewereld waar je van alles in kan beleven en doen. Met een LARP event kan je op twee manieren meedoen, als speler of als figurant (ook wel npc genoemd). Als speler bedenkt je een eigen personage met een achtergrond verhaal en kostuum. De enige dingen waar je rekening mee moet houden is dat het past in de fantasiewereld. En voor de rest ben je er helemaal zelf vrij in wie jou personage is en wat hij/zij doet. Je kan ook meespelen als figurant, dan speel je steeds andere rolletjes die door de organisatie zijn verzonnen. Dit kan dan bijvoorbeeld de handelaar zijn die langs komt om met de spelers te handelen of het monster zijn die de spelers moeten verslaan.
Je hebt ook een regel systeem waar allerlei dingen in staan die je als speler zou kunnen leren en gebruiken in het spel. Zie het regelsysteem onder documenten voor meer informatie hier over. Bij de documenten vind je onder andere ook informatie over de speelwereld. Tijdens een LARP event kan je dus mee spelen in een fantasiewereld en bepaal je zelf hoe jouw personage is en kan jij je lekker uitleven en boven al plezier hebben.
Shieldbrothers is een organisatie die deze LARP evenementen organiseert, ons huidige event heet “Adventures in Runelands”. Het is voor deelnemers vanaf 12 jaar met een gemiddelde leeftijd van jongeren tussen de 14 tot 22.

© Shieldbrothers 2020